Λάρισα: Στο αρχείο η έρευνα για τον τραυματισμό του 13χρονου από αστυνομικούς



Στο αρχείο έθεσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής την υπόθεση του τραυματισμού του 13χρονου μαθητή μετά από έλεγχο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου.

Με το σκεπτικό ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης ποινικού αδικήματος», ο κ. Τζαμαλής έθεσε την υπόθεση στο αρχείο μετά από έρευνα που διεξήχθη με δική του απόφαση προκειμένου το περιστατικό να διερευνηθεί και μάλιστα από αντιεισαγγελέα ανεξάρτητα από την έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

«Κλειδί» για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης φέρεται να αποτέλεσαν οι καταθέσεων των δύο γονέων του 13χρονου, σύμφωνα με τις οποίες «το ατύχημα προκλήθηκε» από «λανθασμένους χειρισμούς» των αστυνομικών στους οποίους «δεν αποδίδουν δόλο», ενώ δηλώνουν πως δεν θα ήθελαν «να τιμωρηθεί κάποιος».

Όπως και η ιατροδικαστική έκθεση σύμφωνα με την οποία «δεν διαπιστώνονται κακώσεις ή ευρήματα που θα  ηδύναντο να στοιχειοθετήσουν πρόσφατο επεισόδιο βιαιοπραγίας», όπως «δεν διαπιστώνονται» επίσης «τραύματα δυνάμενα να χαρακτηριστούν ως τραύματα αμύνης».

Ο 13χρονος έσπασε το δεξί του χέρι πέφτοντας όταν – σύμφωνα με την εκδοχή των γονέων του – ο αστυνομικός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει για να μην διαφύγει.


Πηγη: Ελευθερία (Β. Κακάρας) 


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr