Από τις 19 Απριλίου οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Για ποιες ομάδες και πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού


Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων εμβολιασμών ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

Όπως ανακοίνωσε, την ερχόμενη Τετάρτη θα παραλάβουμε τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και από τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σε ό,τι αφορά στην πλατφόρμα των ραντεβού, εξήγησε ότι από την ερχόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου και έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα γίνει σταδιακά το άνοιγμα για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών. Αφορά 800.000 συμπολίτες μας, όπως είπε.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εκπαιδευτικούς και για την ηλικιακή ομάδα των 55-59 ετών, ενώ το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών. Αν πάνε όλα με βάση το σχέδιο και τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ομάδες, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σημείωσε, επίσης, ότι έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 2.212.000 εμβολιασμοί και πάνω από 1.468.000 πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση (ποσοστό που αντιστοιχεί σε 14% εμβολιαστική κάλυψη), ενώ 743.000 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (ποσοστό 7%).


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr