2η διαδικτυακή εκδήλωση Επιτροπής Ισότητας Δ. Λαρισαίων: "Ο σεξισμός, ρίζα του προβλήματος της ανισότητας των φύλων"


Ο σεξισμός, ρίζα του προβλήματος της ανισότητας των φύλων

  • Όπως τονίστηκε στη διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων και του Πανεπιστημίου των Πολιτών 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα : “Σεξισμός και Βία σήμερα”, που οργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων και το Πανεπιστήμιο των Πολιτών. 

Ο σεξισμός βρίσκεται στη ρίζα του ζητήματος της ανισότητας των φύλων και επηρεάζει σε δυσανάλογο βαθμό τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Θεωρούμε ότι, η ανισότητα αυτή καλλιεργεί και προάγει τη βία διαιωνίζοντας στερεότυπα και συμπεριφορές. 

Κινούμενη  σε αυτό το πλαίσιο η συγκεκριμένη εκδήλωση προσπάθησε να προβάλει και να αναγνωρίσει  καταρχήν το πρόβλημα προχωρώντας κατόπιν στην από κοινού χάραξη δράσεων και πρακτικών για την αντιμετώπιση του.  

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και αντιδήμαρχος κ. Ρ. Απρίλη, εκφράζει ευχαριστίες στους ομιλητές της εκδήλωσης,  την κα. Γεωργία Ματζίρη, Ψυχολόγο στον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων, την κα. Ειρήνη Κουφάκη, Ψυχολόγο Επιστημονική Υπεύθυνη Π.Ε Λάρισας ΟΚΑΝΑ, την κα. Κλεονίκη Τσιούγκου, Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων και τη κα. Μαρκέλλα Καράμπελα, Ιστορικό και Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας  καθώς και όλα τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας για τη συμμετοχή τους. Τέλος απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στην δημοσιογράφο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, κ. Κωνσταντίνα Καρυδάκη για το συντονισμό της συζήτησης.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr