Λάρισα: Παρά την πανδημία πάνω από 200 οι ενάρξεις επιχειρήσεων το Α’ τρίμηνο του 2021



Ενθαρρυντικά, εν μέσω lockdown, είναι τα μηνύματα από το «μέτωπο» των ιδρύσεων νέων επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους στην τοπική αγορά της Λάρισας.

Το θετικό αποτύπωμα στην επιχειρηματικότητα της Λάρισας, παρά την υγειονομική κρίση, έρχεται ως συνέχεια από το 2020, όπου καταγράφηκε «έκρηξη» συστάσεων με 882 νέες επιχειρήσεις, έναντι 237 διαγραφών.

Τα στατιστικά στοιχεία εγγραφών-διαγραφών, του πρώτου τριμήνου στο Επιμελητήριο Λάρισας, που εν μέρει αποδίδουν το οικονομικό κλίμα και τις προοπτικές επιχειρηματικότητας, είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς οι ενάρξεις λειτουργίας ανήλθαν φέτος σε 207, ενώ οι λήξεις περιορίστηκαν στις 22.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εντοπίζει τους τομείς δραστηριότητας στους οποίους εντοπίζεται το ενδιαφέρον τις επιχειρηματικής δράσης είναι οι αυξημένες συστάσεις κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων.

Στο συγκεκριμένο διάστημα (από 1/1/2021-31/3/2021) ιδρύθηκαν 4 Ανώνυμες Εταιρείες, 81 Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), 35 ομόρρυθμες και 18 ετερόρρυθμες. Οι ατομικές επιχειρήσεις κατέχουν αριθμητικά την πρώτη θέση καθώς ανήλθαν σε 58.

Ο αριθμός των διαγραφών είναι αρκετά μικρός καθώς μόνο 15 επιχειρήσεις ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους, πράγμα που σημαίνει ότι για κάθε εννιά επιχειρήσεις που άνοιγε μόνο μία κατέβαζε «ρολά».


Πηγη: Ελευθερία (Γιώργος Νούλης) 


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr