Κυριάκος Μητσοτάκης: Το χρονοδιάγραμμα για άνοιγμα εστίασης, σχολείων, τουρισμού, μετακινήσεων - Νέα γραμμή εμβολιασμών για άνω των 30Ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις ημερομηνίες-σταθμούς ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του σχετικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Πρώτος σταθμός η 3η Μαΐου με άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και την παράτασης της κυκλοφορίας έως τις 23.00. Η εστίαση ανοίγει με self test στους εργαζομένους, με αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τήρηση των γνωστών μέτρων υγιεινής.

Δεύτερος σταθμός η 10η Μαΐου με άνοιγμα των γυμνασίων και των δημοτικών, επίσης με αυτοδιαγνωστικά τεστ και τήρηση κανόνων υγείας.

Τρίτος σταθμός στις 15 Μαΐου με το άνοιγμα του τουρισμού με προδιαγραφές για εμβολιασθέντες αλλά και αυτούς που θα ταξιδεύουν με τεστ. Επίσης αρχίζουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις για τους πολίτες ενώ ξεκινούν κάποιες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός είπε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά μια νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών.Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr