Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για ηλικίες 55 έως 59Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των εμβολιασμών κατά της covid-19, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό έναντι της COVID-19 έχουν από σήμερα τα άτομα ηλικίας 55 έως 59, καθώς ενεργοποιείται η πλατφόρμα emvolio.gov.gr και γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα πληθυσμού.

To Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50 – 54.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο εμβολιάζονται: πολίτες άνω των 60 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται και αν τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες, κάτω των 50 ετών.

Έως και χθες στη χώρα μας είχαν πραγματοποιηθεί 2.600.998 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 1.826.628 αφορούσαν τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου, ενώ τη  δεύτερη δόση του εμβολίου έχουν κάνει 774.370 άτομα.


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr