Χαρα Καφαντάρη: "Χωρίς εμβολιασμούς οι σεισμόπληκτοι του νομού Λάρισας και με κατάσχεση των 600 ευρώ, για χρέη προς τις τράπεζες"Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτ. Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 1 Απριλίου τα πληγέντα από το σεισμό χωριά του Τυρνάβου και της Ελασσόνας.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η κ. Καφαντάρη δήλωσε:

"Ένας μήνας πέρασε από το σεισμό και οι σεισμοπαθείς συμπολίτες μας ακόμη δεν έχουν εμβολιασθεί κατά προτεραιότητα, παραμένοντας εκτεθειμένοι σε αυξημένους κινδύνους, λόγω των ειδικών συνθηκών. Το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ, δεν έχει δοθεί σε όλους τους πληγέντες της περιοχής.

Υπάρχουν καταγγελίες για περιπτώσεις κατάσχεσης του επιδόματος από τις τράπεζες για χρέη, ενώ ως γνωστόν το εν λόγω επίδομα είναι ακατάσχετο.

Οι έλεγχοι στα οικήματα καθυστερούν, ενώ παρατηρείται γραφειοκρατία στις διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών.

Υπάρχουν ακόμη οικογένειες σε σκηνές στο Μεσοχώρι, ενώ κατά δήλωση του Περιφερειάρχη αναμένονται άμεσα και νέοι οικίσκοι.

Η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός είναι γεγονός, καθώς και η προσφορά των τοπικών Εκκλησιαστικών Αρχών.

Πέρα όμως από την επικοινωνία των Πολιτειακών Αρχών άμεσα, μετά το σεισμικό γεγονός, οι συμπολίτες μας δεν πρέπει να ξεχαστούν, μόλις «σβήσουν τα φώτα» της δημοσιότητας"

Η Χαρά Καφαντάρη επίσης, είχε συνάντηση με το Διοικητή της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκε και η προετοιμασία του Σώματος, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά σε ένα μήνα.Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr