Κυβερνοαπατεώνες σήκωσαν από λογαριασμό Λαρισαίου πάνω από 86.500 ευρώΠερισσότερα από 100.000 ευρώ έβγαλαν «φτερά» από τραπεζικούς λογαριασμούς τεσσάρων Λαρισαίων που εξαπατήθηκαν πρόσφατα από αγνώστους οι οποίοι συστήνονται ως τεχνικοί στην εταιρεία «Microsoft». 

Πρόκειται για απατεώνες που το τελευταίο διάστημα τηλεφωνώντας επίμονα σε σπίτια (και Λαρισαίων), αναστατώνουν τους ενοίκους που δέχονται καταιγισμό τηλεφωνικών οχλήσεων με πρόθεμα ευρωπαϊκών χωρών (0044-14734.76788 κ.ά.). 

Οι κλέφτες εμφανίζονται ως τεχνικοί της Microsoft, οι οποίοι δήθεν ειδοποιήθηκαν από την Ιντερπόλ για να προστατεύσουν το κινητό και τον υπολογιστή τους από κακόβουλες επιθέσεις.

Ζητούν από τα θύματα να εγκαταστήσουν προγράμματα προστασίας antivirus και όταν εκείνα πείθονται δρουν ανενόχλητοι και μεταφέρουν τα χρήματά τους μέσω e- banking σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια βρέθηκαν να καταλήγουν και να εξαφανίζονται σε λογαριασμό ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στην Εσθονία.

Τη μεγαλύτερη ζημιά υπέστη Λαρισαίος από τον λογαριασμό του οποίου οι δράστες έκλεψαν συνολικά 86.500 ευρώ, ενώ στην περιοχή μας η αστυνομία κατέγραψε άλλες τρείς περιπτώσεις παρόμοιων κλοπών, με ποσά περίπου 10.000 ευρώ στην κάθε μία.

Η αστυνομία ενημερώνει ότι δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπο προστασίας εκτός από την ατομική ευθύνη.

Ποτέ τεχνικός της Microsoft δεν θα τηλεφωνήσει σπίτι μας για να μας συστήσει να βάλλουμε αντικλεπτικό προστασίας στον υπολογιστή μας ….


Πηγη: thessaliaeconomy.gr (Λ.Ε.)
(με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr