Ν. Γάτσας: «Νέα πλατεία θα αποκτήσουν τα Καλύβια Κοκκινοπηλού»



Την αρχιτεκτονική πρόταση για τη νέα πλατεία Καλυβίων Κοκκινοπηλού παρέδωσε στο Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα ο ανάδοχος της σύμβασης, αρχιτέκτονας μηχανικός κ. Αντ. Μόρας, ο οποίος ανέλαβε την μελέτη των αρχιτεκτονικών σχεδίων για την ανάπλαση της πλατείας, στην οποία δεσπόζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καλυβίων.


Η πλατεία Καλυβίων έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές τόσο λόγω της έλλειψης συντήρησης όσο και λόγω της βλάστησης και του ριζικού συστήματος των δέντρων που προκάλεσαν αποκολλήσεις των πλακών και μετατοπίσεις των αρμών στην επιφάνειά της, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η ανάπλασή της.


Η αρχιτεκτονική πρόταση συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική των δημόσιων χώρων που εξυπηρετούν τη συνάθροιση του κοινού με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του ναού, ο οποίος καθορίζει την επιλογή των υλικών και των χρωμάτων της νέας πλατείας. Η πρόταση του κ. Μόρα υιοθέτησε πλήρως την επιθυμία των κατοίκων να διατηρηθούν τα δέντρα της πλατείας, εστιάζοντας έτσι στην ανάδειξή τους με πλατύτερους δεντροδόχους. Παράλληλα διαμορφώνει νέους χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και πάγκων αναψυχής, για πέργκολες και συστήματα φωτιστικών σωμάτων.


Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τον κ. Μόρα και τη συνεργάτιδά του αρχιτέκτονα μηχανικό  κ. Χ. Γεωργούλη για την παρουσίαση των αρχιτεκτονικών σχεδίων και δήλωσε: «Παραλάβαμε σήμερα τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τη νέα πλατεία Καλυβίων και ευχόμαστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων του χωριού. Τα Καλύβια είναι μία ζωντανή και δραστήρια κοινότητα, με δεκάδες νέες οικογένειες και έντονη κοινωνική ζωή. Η πλατεία αναβαθμίζεται και μαζί αναβαθμίζεται και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Μέσα στο επόμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου θα εκπονήσει τη μελέτη εφαρμογής και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η υλοποίησή της. Υλοποιούμε καθημερινά το σχέδιό μας για ουσιαστικές παρεμβάσεις στις κοινότητες του δήμου μας».



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr