Ψάρι φιλέτο με λαχανικά



Υλικά: 
  • 4 φιλέτα λαβράκι ή λιθρίνι 
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λωρίδες 
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες 
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 
  • 1 κ.γ. τριμμένη φλούδα λεμονιού 
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 
  • χυμό 1/2 λεμονιού 
  • αλατοπίπερο 
  • 1/8 κ.γ. φύλλα αποξηραμένο εστραγκόν [προαιρετικά] 

Εκτέλεση: 
  • Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 
  • Προσθέτουμε την πιπεριά,κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι και εστραγκόν. 
  • Βράζουμε για 1-2 λεπτάκια να μαραθούν. 
  • Βάζουμε τα φιλέτα μας σε λαδομένο πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε απάνω και γύρω από τα φιλέτα με κουτάλι τη σάλτσα λαχανικών.
  • Ψήνουμε 25 έως 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr