«Μεταφορά κονδυλίων για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης»



Στην τρίτη επιστολή που απέστειλαν αγρότες προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό με θέμα «Μεταφορά κονδυλίων για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης προκήρυξης 2018 μέτρου 4.1.1 από το ΠΑΑ» επισημαίνονται τα εξής:

«Θα θέλαμε να θέσουμε το σοβαρό  θέμα για την έγκριση όλων των επιλαχόντων. Έως τώρα έχουμε εισπράξει αρνητικές απαντήσεις.

Λεφτά από ότι φαίνεται υπάρχουν διαθέσιμα αλλά όχι για τους επιλαχόντες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να μεταφερθούν ΟΛΑ τα κονδύλια από τα 3 εναπομείναντα προγράμματα από το απερχόμενο ΠΑΑ, τα οποία φτάνουν να καλύψουν ΟΛΟΥΣ τους επιλαχόντες. Ζητούμε να μην προκηρυχτούν αυτά τα 3 προγράμματα και τα κονδύλια να μεταφερθούν στους επιλαχόντες.

Να θυμίσουμε ότι οι επιλαχόντες αποτελούνται από διάφορες κατηγορίες όπως βοοτρόφοι, φυτά μεγάλης καλλιέργειας, αλλά και πολλοί νέοι αγρότες (ποσοστό που εκτιμάται στο 25%) των τελευταίων 2  προκηρύξεων. Να θυμίσουμε ότι όταν βγήκε η προκήρυξη το 2018 , είχε να βγει από το 2011 γι’ αυτό υπήρχαν τόσοι πολλοί αγρότες, οι οποίοι όμως θέλουν να επενδύσουν πραγματικά και να μείνουν στο τόπο τους.

Προτείνουμε:

Από το υπάρχων ΠΑΑ μεταφορά των  χρημάτων σύνολο 150 εκ. € και παραπάνω  Είναι τα 3 μέτρα: από τα 4,1.2 αρδευτικά 40εκ. €, από μέτρο 16 Συνεργασία 30 εκ. €, από μέτρο 2,1 γεωργικών συμβούλων 80 εκ. €

Κατόπιν των παραπάνω αιτούμαστε την έγκριση όλων των επιλαχόντων αγροτών στο πρόγραμμα 4.1.1 με την μεταφορά των κονδυλίων που αρκούν για να περάσουνε.

Για την  συντονιστική  επιτροπή αγροτών Κεντρικής Ελλάδας – οι επικεφαλής και ο τεχνικός σύμβουλος:

1.     Κυριτσάκας Βάιος  από νομό Λάρισας (φυτά μεγάλης καλλιέργειας)

2.     Στεφανούδης Παναγιώτης από νομό Φθιώτιδας (φυτά μεγάλης καλλιέργειας)

3.     Ντίνος Μακάς από νομό Λάρισας (γεωπόνος –τεχνικός σύμβουλος επιτροπής)».

ΧΕΛΛΑΔΑ

Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr