Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης από το ΔΣΝΛΔιαδικτυακή Ημερίδα διοργανώνει το Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων. Η εκδήλωση με τίτλο « Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης » θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 και ώρα 11:00 μέσω της πλατφόρμας του ZOOM.

Στόχος της ημερίδας είναι η θεωρητική ενημέρωση των εκπαιδευτικών και η πρακτική προσέγγιση των ζητημάτων αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, αναγκαίες στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές σχολικές τάξεις. Οι διακρίσεις και οι ανισότητες που βασίζονται στην φυλετική καταγωγή, το φύλο ή και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός παιδιού πρέπει πια, στον 21ο αιώνα να εξαλειφθούν, καθώς μόνο οι ορθές και αποτελεσματικές πρακτικές εντός της τάξης μπορούν να συνεισφέρουν στην εξάλειψη και στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία. H ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει».

Πρόγραμμα  Διαδικτυακής Ημερίδας

11:00-11:25
Έναρξη Webinar- Χαιρετισμοί

11:25-11:55
Βασικές αρχές διαπολιτισμικής εκπαίδευσης: Γεώργιος Νικολάου, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. 

11:55-12:25
Κοινωνικός ρατσισμός, κοινωνικός αποκλεισμός και εκπαίδευση: Χρήστος Τουρτούρας, Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12:25-12:55
Θέματα έμφυλης ισότητας στην εκπαίδευση: Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12:55-13:25
Αντιρατσιστική εκπαίδευση στην πράξη: Γεώργιος Τσιάκαλος, Ομότιμος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

13:25-13:30
Λήξη Webinar


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, καθώς και τη φόρμα εγγραφής που πρέπει να συμπληρώσετε, μπορείτε να βρείτε στην Εκδήλωση “Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης” στο Facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://fb.me/e/3wQ40p7CXΌλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr