Ελάχιστες οι κενές ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων της Λάρισας - Αντέχει το ΕΣΥ παρά τις πιέσεις



Σε πλήρη ετοιμότητα μετά από ένα ακόμα δύσκολο Σαββατοκύριακο παραμένουν για ολόκληρη την εβδομάδα οι δομές του Συστήματος Υγείας στη Λάρισα, καθώς οι εκτιμήσεις μιλούν για σημάδια αποφόρτισης από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στη Λάρισα κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο τα δύο νοσοκομεία όσο και η ιδιωτική κλινική, δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για νοσηλείες και αντέχουν, καθώς τα εξιτήρια κινούνται στα ίδια επίπεδα με τις εισαγωγές.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας πλήρης συνεχίζει η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων με τα 16 κρεβάτια, ενώ μόλις δύο είναι τα κενά κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου στη ΜΕΘ άνοιξαν χθες το απόγευμα δύο από τα 16 κρεβάτια, με τα απλά κρεβάτια να έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν τις εισαγωγές μιας εφημερίας, καθώς και οι δύο πτέρυγες του ιδιωτικού κέντρου που δέχεται περιστατικά covid-19 εμφανίζει υψηλά ποσοστά πληρότητας.


Πηγη: Ελευθερία (Δημ. Κατσανάκης) 


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr