Παραδοσιακά Γεμιστά



Υλικά (για 6 άτομα):
  • 18 μεσαίες ώριμες ντομάτες (ή και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)
  • λίγη ζάχαρη, πασπάλισμα
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, περασμένα από το multi
  • 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 18 κ.σ.ρύζι καρολίνα, πλυμένο σε τρεχούμενο νερό
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό (αν βάλετε και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)

Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι του καφέ. Το τοιχωμά τους πρέπει να μην είναι παχύ.
  • Κρατάμε τη σάρκα από τις ντομάτες σ'ένα μπολ, αφού τις περάσουμε από το multi.
  • Πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με τη ζάχαρη και τις αραδιάζουμε στο ταψί ανάποδα με το άνοιγμα προς τα επάνω.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με 1/2 κούπα από το ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διαφανή.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάρκα από τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Γεμίζουμε τις ντομάτες ως τη μέση με ένα κουταλάκι του καφέ. Σκεπάζουμε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και τα τοποθετούμε με τη σειρά στο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι λάδι και ένα ποτήρι νερό (αν έχουμε βάλει και πιπεριές κτλ).
  • Ψήνουμε στο φούρνο εως ότου μαλακώσει το ρύζι και ελαφρώς τα καπάκια από τις ντομάτες.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr