Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης από την Π.Ε Καρδίτσας στη γέφυρα της Τ.Κ Προδρόμου


Σε καθαρισμό και κατασκευή τεχνικών έργων απορροής ομβρίων υδάτων προχωρά η Π.Ε Καρδίτσας σε τμήματα του οδικού δικτύου της αρμοδιότητάς της. Ένα τέτοιο σημείο είναι και αυτό στη γέφυρα της επαρχιακής οδού Προδρόμου – Μυρίνης. 

Το έργο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τ.Κ Προδρόμου κ. Παναγιώτη Κωστόπουλο και τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Κωστόπουλο. 

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του έργου ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά: 

‘’ Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις είναι τμήμα ενός ευρύτερου έργου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Σκοπός είναι ο καθαρισμός των τεχνικών έργων απορροής ομβρίων υδάτων , η διάνοιξη και ο καθαρισμός των τάφρων των οδών και η βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών που έχουν καταγραφεί στο οδικό κύκλωμα της Π.Ε Καρδίτσας. Μεταξύ των εργασιών περιλαμβάνονται η κατασκευή τεχνικών όπως τοίχοι αντιστήριξης, επενδεδυμένες τάφροι, σωληνωτοί οχετοί και φρεάτια απορροής ομβρίων. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις και άρση τυχόν καταπτώσεων. Βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και τους Προέδρους των Τ.Κ, καταγράφουμε τα προβλήματα και υλοποιούμε τις ενδεδειγμένες παρεμβάσεις. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσα από το σχεδιασμό της, υλοποιεί έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Μιας καθημερινότητας που αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτικής του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού’’.