Ένταξη πέντε φραγμάτων στη Θεσσαλία στον Προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών ζητά ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός


Τον χαρακτηρισμό πέντε φραγμάτων στη Θεσσαλία ως έργων Εθνικού Επιπέδου, Ειδικών  και Σημαντικών και την ένταξή τους στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με  επιστολή του προς  τον αρμόδιο Υπουργό  Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για τα φράγματα: Μουζακίου,   Τιτάνου στον ποταμό Πηνειό, Πύλης και συνοδών έργων,  Νεοχωρίτη Τρικάλων και Ενιπέα Φαρσάλων στη θέση Παλιοδελρί μαζί με τα δίκτυα διανομής νερού και τα λοιπά συνοδά έργα.

« Σε συνέχεια της στενής συνεργασίας που έχουμε με τον Υπουργό Υποδομών και  Μεταφορών  Κώστα Καραμανλή και μετά από  αλλεπάλληλες συναντήσεις, καταθέσαμε αίτημα για τον χαρακτηρισμό  των παραπάνω  φραγμάτων ως έργων εθνικού επιπέδου και την ένταξή τους στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου.

Ευελπιστούμε και αναμένουμε την θετική ανταπόκριση της Κυβέρνησης,  όπως συνέβη  με το φράγμα της  Σκοπιάς Φαρσάλων, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση τους » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

« Η εποχή επιβάλλει βαθιές επεξεργασίες και συνδυαστικές ολιστικές πολιτικές αντίστοιχες των κινδύνων και των απειλών που μας περιβάλλουν. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις με σύμμαχο τη  φύση και τις φυσικές διεργασίες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική και προγραμματισμό προχωρά σε αυτή την κατεύθυνση,  διεκδικώντας  έργα πνοής για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας και την  ορθολογική αξιοποίηση του σημαντικότερου φυσικού πόρου της ζωής, που είναι το νερό.  Τα έργα νερού  είναι έργα ζωής,  πολλαπλής ωφέλειας, αφού ενισχύουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, έχουν αντιπλημμυρική χρησιμότητα και ταυτόχρονα, μας βοηθούν να κερδίσουμε τη σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας, που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.