Με ραντεβού οι δηλώσεις άρδευσης στο Δήμο ΕλασσόναςΠρόστιμο 20 € για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Μόνο με ραντεβού θα μπορούν φέτος να καταθέσουν τις δηλώσεις τους οι ενδιαφερόμενοι αρδευτές για την αρδευτική περίοδο 2021, που ξεκινά στις 25 Απριλίου και διαρκεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως προβλέπεται στον Κανονισμό άρδευσης του Δήμου Ελασσόνας, όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του δημοτικού δικτύου, θα πρέπει να δηλώσουν τις αρδευόμενες καλλιέργειες, να καταβάλουν τα τέλη άρδευσης σε 5 άτοκες μηνιαίες δόσεις και να τηρούν το ωρολόγιο πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε τοπικό δίκτυο.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η τιμολογιακή πολιτική διαμορφώθηκε φέτος κατά μέσο όρο στα ίδια με πέρσι επίπεδα, εκτός από τις πλέον υδροβόρες καλλιέργειες, βαμβάκι, καλαμπόκι, καπνός και μηδική, που παρουσιάζουν αύξηση.

Για πρώτη φορά εφαρμόζεται φέτος η επιβολή προστίμου 20,00 ευρώ για όλες τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, δηλαδή τις δηλώσεις που θα κατατεθούν μετά τις 30 Απριλίου 2021.

Ο Δήμος Ελασσόνας καλεί όλους τους αρδευτές να καταθέσουν τις δηλώσεις τους εμπρόθεσμα από 1/4 έως 30/4, προκειμένου να καταρτισθούν εγκαίρως τα ωρολόγια προγράμματα και να αποφευχθούν καθυστερήσεις και περιττές δαπάνες. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κλείσουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πολιτών 24930-24444.

Επισημαίνεται ότι δεν έχουν δικαίωμα χρήσης του δικτύου όσοι οφείλουν τέλη άρδευσης από προηγούμενα έτη και δεν έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών.Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu