Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας: «Καταδικάζουμε την αστυνομική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή»


Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Καταδικάζουμε την αστυνομική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή» 

"Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καταδικάζει τα απαράδεκτα γεγονότα της προηγούμενης Τρίτης στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου, όταν αστυνομικοί χωρίς διακριτικά προπηλάκισαν απρόκλητα λεκτικά και σωματικά 13χρονους μαθητές με αποτέλεσμα να σπάσουν το χέρι ενός εξ’ αυτών. 

Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα έντασης της κρατικής καταστολής του τελευταίου διαστήματος έρχονται να επιβεβαιώσουν πια θα είναι η περίφημη «κανονικότητα» στην μετά Covid-19 εποχή. Γιατί είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να προωθήσει «δια πυρός και σιδήρου» την στρατηγική που επιτάσσουν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό από τη μια  αποδεικνύεται «πολύ ικανή» και παίρνει μια σειρά από μέτρα που προτάσσουν σήμερα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως αστυνομία στα πανεπιστήμια, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, απελευθέρωση της ενέργειας μέσα από τις πράσινες μπίζνες κτλ. Ενώ απ’ την άλλη αποδεικνύεται ιδιαιτέρως «ανίκανη» στο να στελεχώσει το ΕΣΥ με το απαραίτητο προσωπικό, «ανίκανη» στο να επιτάξει εδώ και τώρα και χωρίς αποζημίωση τον ιδιωτικό τομέα υγείας, «ανίκανη» στο να εξασφαλίσει ΜΕΘ για το λαό, στο να φτιάξει καινούργια σχολεία κτλ. 

Αντίθετα προσπαθεί να φιμώσει κάθε λαϊκή αντίδραση και φωνή που πηγαίνει κόντρα σ’ αυτές τις επιδιώξεις. Να επιβάλει σιωπητήριο στους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες.  

Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων για να πάρουν θέση η δημοτική αρχή και οι υπόλοιπες παρατάξεις, γι’ αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν σε γειτονιά της πόλης μας. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας απαιτεί:

  • Να σταματήσει τώρα η αστυνομική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή. 

  • Να ενισχυθούν τα δυο νοσοκομεία της πόλης μας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και την αγορά του αντίστοιχου υλικού. 

  • Να προχωρήσει άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος και οι απαραίτητες επισκευές στα χτυπημένα από το σεισμό της 3ης Μάρτη σχολεία του δήμου. Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος για το σκοπό αυτό που να καλύπτει τις ανάγκες. 

  • Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων με ευθύνη του κράτους και όχι με ΣΔΙΤ. 

  • Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. 

  • Να ενισχυθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι και οι μικροεπαγγελματίες (και) της πόλης μας. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και όλο το λαό της πόλης, να μη δείξουν κανέναν εφησυχασμό. Να παλέψουν ενάντια στον αυταρχισμό και την ένταση της καταστολής που συνοδεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσουν τη φωνή τους για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους."Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr