Νίκη Κεραμέως: "Μετά το Πάσχα το άνοιγμα σε Γυμνάσια και Δημοτικά"



Παρά το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων από τις 12 Απριλίου, τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά θα παραμείνουν κλειστά έως και το Πάσχα, όπως κατέστησε σαφές η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Πριν το Πάσχα δεν θα ζητήσουμε άνοιγμα Γυμνασίων», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα - βήμα.

«Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και γι' αυτό μέχρι και την περίοδο του Πάσχα θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες ηλικίες.

Αλλωστε, επανέλαβε ότι τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ' Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση», ανέφερε η κυρία Κεραμέως μέσω τοποθέτησής της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 12 Απριλίου επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των Λυκείων παρά το γεγονός ότι στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που προηγήθηκε οι ειδικοί ήταν διχασμένοι για το άνοιγμα των λυκείων στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ του ethnos.gr διάσταση απόψεων υπήρξε στην επιτροπή, όπου ψήφισαν όχι στο άνοιγμα των Λυκείων ο επικεφαλής της επιτροπής, Σωτήρης Τσιόδρας και άλλοι έξι λοιμωξιολόγοι.


Πηγη: ethnos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr