Έφη Αχτσιόγλου: "Αμετανόητος και αλαζονικός ο κ. Μητσοτάκης"



«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά στη Βουλή αμετανόητος και αλαζονικός, μπροστά σε μία εξελισσόμενη υγειονομική τραγωδία», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Ενώ σημειώνονται ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων, δεκάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν καθημερινά και πολλοί εξ αυτών εκτός ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός δηλώνει ικανοποιημένος από το έργο του. Προκαλεί όταν περιγράφει ένα succes story», πρόσθεσε.

«Οι πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Η απόφασή της να προχωρήσει βεβιασμένα σε ανοίγματα είναι μία ομολογία αποτυχίας. Εδώ και μήνες χειρίζεται έναν διακόπτη λοκ-ντάουν, χωρίς ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, χωρίς μαζικά δωρεάν τεστ και πραγματική αύξηση των ΜΕΘ, χωρίς μέτρα στις εστίες υπερμετάδοσης (μέσα μαζικής μεταφοράς, μαζικοί εργασιακοί χώροι, σχολεία)», τόνισε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «και να αρθεί το λοκ-ντάουν δεν επανέρχεται η οικονομία χωρίς στήριξη. Χρειάζονται μέτρα ρευστότητας, ρύθμιση του τεράστιου χρέους που έχει σωρευθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά -λόγω της πολιτική της ΝΔ- και σοβαρά μέτρα για να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενη στο Σχέδιο Ανάκαμψης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση εμφανίζει ένα σχέδιο που διαμόρφωσε εν αγνοία του συνόλου της κοινωνίας και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της». Σημείωσε, επίσης, ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης δεν απαντά στα σημερινά προβλήματα, την έλλειψη ρευστότητας, την υπερχρέωση, τη φτωχοποίηση των εργαζομένων και τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κρύβει πίσω από την κουρτίνα του Ταμείου Ανάκαμψης την έλλειψη σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Επισήμανε, τέλος, ότι «η μεθόδευση της κυβέρνησης στην υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς είναι σκάνδαλο, καθώς βλάπτει ευθέως τη δημόσια περιουσία και τους υφιστάμενους μικρομετόχους και ευνοεί συγκεκριμένους μεγαλοεπενδυτές. Μάλιστα, πριν μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση πέρασε διάταξη με την οποία προέβλεψε ασυλία στα μέλη του ΤΧΣ».



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr