ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Η στήριξη του ΕΣΥ είναι μονόδρομος»



Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Πορεία Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Σαν σήμερα, στις 7 Απριλίου του 1948, ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.). Κύριος στόχος του είναι η διατήρηση του υψηλότερου επιπέδου υγείας για όλους τους λαούς του κόσμου. Στα επιτεύγματα του είναι η εξάλειψη της ευλογιάς και η σχεδόν εξάλειψη της πολυομυελίτιδας.

Σήμερα παλεύει, όπως και όλοι μας, ενάντια στον κορωνοϊό. Ασθένειες όπως η ελονοσία και η φυματίωση απαιτούν διαρκή εγρήγορση.

Στις εποχές της κρίσης συνειδητοποιούμε ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό. Μάλιστα, όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι οι επενδύσεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, είναι το σημαντικότερο αναπτυξιακό μέτρο που μπορεί να πάρει η κοινωνία.

Απαιτούμε από την σημερινή κυβέρνηση να κρατήσει ζωντανό και να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ., με όλο το προσωπικό που χρειάζεται, αλλά και με τα απαραίτητα κονδύλια για την ανάπτυξή του. Φυσικά, πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον ιδιωτικό ιατρικό κόσμο.

Η στήριξη του Ε.Σ.Υ. είναι μονόδρομος. Όχι μόνο τώρα αλλά και μετά την πανδημία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν βασική του αρχή την δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους. Θέλει ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, λειτουργικά και καλά εξοπλισμένα νοσοκομεία και δαπάνες για την Υγεία κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Κάθε ευρώ που ξοδεύεται για το Ε.Σ.Υ., επιστρέφει πολλαπλά στον ελληνικό λαό».



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr