«Οσμή σκανδάλου» με τη διαφημιστική εκστρατεία του Δήμου Λαρισαίων; Ποια στοιχεία εξετάζονται από την αντιπολίτευση


Για «περίεργη» διαδικασία κάνουν λόγο στελέχη της αντιπολίτευσης όσον αφορά στην πρόσφατη κατεπείγουσα ανάθεση με τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης ώστε να επιλεγεί η εταιρία που θα διαχειριστεί το διαφημιστικό πακέτο των 24.676.00 € για παροχή υπηρεσίας προώθησης καμπάνιας για την ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό, προς αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουνε αναρτηθεί στη διαύγεια μόνο ΤΡΕΙΣ εταιρείες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην διαπραγμάτευση  (χωρίς προηγούμενη δημοσίευση) ενώ από την οικονομική επιτροπή λείπανε όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όλων των παρατάξεων.

Οι 3 μοναδικές εταιρείες που «κλήθηκαν» να συμμετάσχουνε και οι προσφορές που πρότεινε η κάθε μία όπως προκύπτουν από τα έγγραφα είναι οι εξής :

  • ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ για την παροχή υπηρεσίας προώθησης καμπάνιας για την ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό, προς αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού ποσό 24.738,00 Ευρώ με αρ. πρωτ : 11729/17-03-2021
  • N DESING για την παροχή υπηρεσίας προώθησης καμπάνιας για την ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό, προς αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού ποσού 24.800,00 Ευρώ με αρ. πρωτ : 11731/17-03-2021
  • ALPHA MARKETING ΤΟΛΙΔΟΥ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ για την παροχή υπηρεσίας προώθησης καμπάνιας για την ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό, προς αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού ποσού 24.676,00 Ευρώ με αρ. πρωτ: 11732/17-03-2021 

με την τελευταία δηλαδή την ALPHA MARKETING της κας. ΤΟΛΙΔΟΥ ΑΣΗΜΕΝΙΑΣ με έδρα την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και υποκατάστημα στη Λάρισα να αναλαμβάνει το project καθώς έδωσε 62 ευρώ λιγότερα… από την δεύτερη του κου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ, και 124 ευρώ λιγότερα.. από την εταιρία N DESIGN (και όχι N DESING όπως αναγράφεται λανθασμένα στο έγγραφο του δήμου που αναρτήθηκε στη διάυγεια ). 

Ποιο είναι όμως το περίεργο της υπόθεσης όπως καταμαρτυρούν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης;

η εταιρεία Ν DESIGN που κατέθεσε τη δεύτερη πρόταση και απορρίφθηκε.. φαίνεται πως ανήκει σε στέλεχος της εταιρίας ALPHA MARKETING !!! που  τελικά επιλέχθηκε να αναλάβει το project.

Τα τρία στελέχη της εταιρίας ALPHA MARKETING

Το τρίτο στέλεχος της εταιρίας κ. Γιώργος Νικολαϊδης κατέθεσε πρόταση με.. άλλη!!! εταιρία την N DESIGN με διαφορά μερικές δεκάδες ευρώ ενώ όπως δηλώνει και ο ίδιος είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας ALPHA MARKETING που πήρε τελικά το έργο….

Όσο για την πρώτη εταιρεία του κου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ σύμφωνα με την καταχώρηση της στο επιμελητήριο ως κύρια επαγγελματική της δραστηριότητα δηλώνει την παροχή υπηρεσιών τήρησης λογιστικών βιβλίων ανάμεσα σε μια σειρά από άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες.

Στην ουσία αυτό που έχει συμβεί είναι πως μία διαφημιστική εταιρία, ένας γραφίστας o οποίος είναι και συνιδιοκτήτης της ίδιας διαφημιστικής εταιρίας που πήρε το έργο, και ένα λογιστικό γραφείο υποβάλλανε ξεχωριστές προτάσεις με 62 ευρώ διαφορά έκαστος.

Σε μία πόλη δηλαδή διακοσίων χιλιάδων με δεκάδες διαφημιστικές εταιρείες που φυτοζωούν κυριολεκτικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την πανδημία να έχει καταποντίσει δραματικά τα έσοδα τους κλήθηκαν μόνο οι παραπάνω συμμετέχοντες; 

Ενημερώθηκαν οι υπόλοιπες διαφημιστικές εταιρίες της πόλης, για την εν λόγω δράση; ώστε να καταθέσουν με τη σειρά τους κάποια πρόταση που θα μπορούσε προφανώς να αποβεί πιο συμφέρουσα για τον Δήμο τον ίδιο ή όχι;

Προς επίρρωση μάλιστα των προαναφερθέντων παραθέτουμε και τη λίστα με τα μέλη της οικονομικής επιτροπής που ενέκριναν τη συγκεκριμένη δαπάνη οι οποίοι ανήκουν όλοι στην παράταξη του κου Καλογιάννη και της παρούσας Δημοτικής Αρχής με όλα τα στελέχη της αντιπολίτευσης να απουσιάζουν..


Πηγη: pineiosnews.gr (Ελευθερία Τζανακούλη) Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr