Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας: "Click inside και υποχρεωτικά self-tests για το λιανεμπόριο"Με τη μέθοδο του click inside και του click away θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τη νέα εβδομάδα τα εμπορικά καταστήματα στη Λάρισα ενώ τα self –tests καθίστανται υποχρεωτικά για τα καταστήματα λιανικής.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

"Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της να μην επιτρέψει το πλήρες και κανονικό άνοιγμα της αγοράς, χωρίς ραντεβού και χωρίς υποκατάστατα τρόπου λειτουργίας της, λίγες ημέρες πριν την εβδομάδα του Πάσχα.

Έτσι παρά τις αντιδράσεις μας και για αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, τα καταστήματα στην πόλη μας,  θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τη μέθοδο του click inside και του click away ως δυνατότητα επιλογής του πελάτη.

Προς το παρόν, το ωράριο λειτουργίας που προτείνεται είναι το διευρυμένο από τις 7:00 έως και τις 20:30, εκτός κι αν υπάρξουν αλλαγές, οπότε και θα αναπροσαρμοστεί και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Τα self-tests, είναι το νέο δεδομένο, που από Δευτέρα μπαίνει στη ζωή μας  και φυσικά καθίστανται υποχρεωτικά και για τα καταστήματα λιανικής, καθώς θα υπάρχει και επιβολή προστίμου για την μη εφαρμογής τους, ως ένα ακόμη όπλο ενάντια στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούμε ότι έτσι θα οδηγηθούμε πιο γρήγορα στο επόμενο βήμα, το αδιάλειπτο άνοιγμα της αγοράς, χωρίς περιορισμούς.

Διαφαίνεται ότι ίσως βαδίσουμε έτσι μέχρι την Μ. Εβδομάδα, ελπίζουμε όμως ότι τελευταία στιγμή θα υπάρξει ανατροπή και τελικά τα καταστήματα θα ανοίξουν κανονικά τις επόμενες ημέρες, χωρίς ραντεβού, αλλά τηρώντας πάντα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το λιανεμπόριο δεν αποτέλεσε ποτέ εστία μετάδοσης του ιού.

Κάθε μέρα που περνάει, για τις περισσότερες επιχειρήσεις είναι ζημιογόνα και αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση πρέπει να το δει πια σοβαρά και να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις και σε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι μεταβατική περίοδος, κατά την οποία το οικονομικό επιτελείο, θα πρέπει να περάσει από τα μέτρα στήριξης, στα μέτρα επανεκκίνησης της αγοράς.

Το Πάσχα, αποτελούσε πάντα για τον εμπορικό κόσμο, μια από τις πιο προσοδοφόρες περιόδους, για την αύξηση του τζίρου. Χάσαμε ήδη ένα Πάσχα, δεν θέλουμε να υπάρξει και δεύτερο.

Για αυτό λοιπόν ας κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή, ας τηρήσουμε όλα τα μέτρα όπως άλλωστε κάνουμε τόσο καιρό και ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην «κανονικότητα», που είναι πια απαραίτητη για την επιβίωση των οικογενειών και των επιχειρήσεων μας.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, η υποχρεωτική αργία της 1ης ΜαΪου 2021 μετατίθεται για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021."Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr