«Τρέχει» απο το Δήμο Λαρισαίων το πρόγραμμα Food Corridors


  • Προτείνεται η  δημιουργία εφαρμογής για κινητά  για την προβολή της γαστρονομίας της περιοχής και τη σύνδεση με  παραγωγούς και επιχειρήσεις  τοπικών προϊόντων


Διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων, την περασμένη Παρασκευή,  η τρίτη συνάντηση της τοπικής ομάδας δράσης του έργου «Food Corridors» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Urbact III». Στη συνάντηση συμμετείχαν επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ ο Δήμος Λαρισαίων εκπροσωπήθηκε από την κα  Ρίτα Απρίλη-Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και τα στελέχη του Δήμου κ.κ. Μαρία Νικολαΐδου, Χριστίνα Μητρούλα και  Αγγελική Παπαδοπούλου.

Η ατζέντα της τρίτης συνάντησης της τοπικής ομάδας δράσης αφορούσε στην ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου με έμφαση στις δράσεις μικρής κλίμακας που προβλέπεται να υλοποιηθούν από όλους τους εταίρους για την προώθηση τοπικών και υγιεινών τροφίμων και την τόνωση των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης. Η προτεινόμενη δράση του Δήμου Λαρισαίων αφορά στην ανάπτυξη εφαρμογής για κινητές συσκευές για την προβολή της γαστρονομίας της περιοχής και τη σύνδεση με τους παραγωγούς και επιχειρήσεις  τοπικών προϊόντων. Τα μέλη της τοπικής ομάδας δράσης θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό της εφαρμογής προκειμένου να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λάρισας.


Τα αποτελέσματα της τρίτης τοπικής συνάντησης παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 19 Απριλίου στον Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα του δικτύου «Food Corridors» ο οποίος τόνισε τη σημασία οργάνωσης και σύνδεσης της παραπάνω πληροφορίας της τοπικής παραγωγής τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές.

Επίσης, το έργο «Food Corridors» διοργανώνει στις 14 Μαΐου 2021 και ώρα 12:00 – 13:30 διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα για τη σύνδεση του πολιτισμού, της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο του οποίου οι εταίροι του έργου από την Coimbra της Πορτογαλίας και το Kranj της Σλοβενίας θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες την εμπειρία τους ως Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης για το 2021. Το webinar θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες για την ατζέντα του σεμιναρίου: 

https://urbact.eu/webinar-culture-gastronomy-and-territorial-food-brands

Για τη συμμετοχή σας στο webinar, παρακαλούμε για την εγγραφή σας στον σύνδεσμο: http://bit.ly/webinar_registration_cgtf

Περισσότερα για το έργο «Food Corridors» μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων: https://www.larissa.gov.gr/el/food-corridors 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων (Μαρία Νικολαΐδου, Χριστίνα Μητρούλα | τηλ. 2413-500237 | email: euprojects@larissa.gov.gr)



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr