Λάρισα: Πρόταση για mega εμβολιαστικό κέντρο – Στο τραπέζι η αξιοποίηση του 404 ΓΣΝΑνοιχτή παραμένει η προοπτική της λειτουργίας ενός Mega εμβολιαστικού κέντρου με πολλές εμβολιαστικές γραμμές στη Λάρισα, αντίστοιχα με τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η ανάπτυξη και λειτουργία ενός Mega εμβολιαστικού κέντρου στη Λάρισα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του διοικητή της ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι ένα εμβολιαστικό κέντρο με πολλαπλές γραμμές θα συνέβαλλε αποφασιστικά στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος και συνεπώς στην αύξηση της ανοσίας του πληθυσμού της Κεντρικής Ελλάδας απέναντι στον κορωνοϊό.

Η συμφωνία μεταξύ του περιφερειάρχη και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ οδήγησε στην υποβολή σχετικού αιτήματος στο υπουργείο Υγείας, η πολιτική ηγεσία του οποίου καλείται να αποφανθεί για την αποδοχή ή την απόρριψή του.

Υποστηρικτές της συγκεκριμένης πρότασης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχουν εισηγηθεί την αξιοποίηση του 404 ΓΣΝ όπου μπορούν να αναπτυχθούν εμβολιαστικές γραμμές με την υποστήριξη του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.


Πηγη: Ελευθερία (Δημ. Κατσανάνης) 


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr