Βόλος: Γονέας με δικηγορική πράξη αρνείται να υποβάλει το παιδί της στο self test


Αναστάτωση και επιφυλακτικότητα επικρατεί στους κόλπους γονέων και εκπαιδευτικών, μετά την υποχρεωτικότητα των self tests, προκειμένου να γίνουν δεκτοί οι μαθητές στη δια ζώσης εκπαίδευσης που ξεκινάει από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. 

Ήδη στην Μαγνησία έχουμε τον πρώτο γονέα που έχει προβεί σε δικηγορική πράξη άρνησης υποβολής του παιδιού του– μαθητή σε ιατρική πράξη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας “Ταχυδρόμος”.

Το τεστ αυτοδιάγνωσης για έλεγχο από κορονοϊό, για το οποίο εξαγγέλθηκε η υποχρεωτικότητά του, εκτός όλων των άλλων, δημιουργεί επί πλέον προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία, όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες, οπότε οι γονείς αυτών των μαθητών εγείρουν ερωτήματα και καταθέτουν τον προβληματισμό τους.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων θα διενεργείται self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τα τεστ θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, και θα είναι απαραίτητα κατά την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. 

Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Αναφορικά με “την υποχρεωτικότητα, αλλά και τους κινδύνους της πιθανής επιμόλυνσης μέσω της ιατρικής πράξης που μετακυλίεται στους γονείς”, είναι το αντικείμενο συζήτησης ομοσπονδιών και συλλόγων γονέων της Θεσσαλίας, που συνεδριάζουν σήμερα, ώστε να λάβουν σχετικές αποφάσεις. Αυτό που ζητάνε ωστόσο και αυτή την στιγμή είναι να ενισχυθούν οι έλεγχοι και τα κλιμάκια  του ΕΟΔΥ, ώστε  δυο φορές την εβδομάδα να ελέγχονται μαθητές και εκπαιδευτικοί.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr