Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέχρι το 2023 από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για το Job Center και για το Γραφείο Πληροφόρησης για το επιχειρείν του Δήμου Βόλου


Μέχρι το 2023 συνεχίζεται η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2021 του Γραφείου Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) και του Γραφείου Πληροφόρησης για το επιχειρείν του Δήμου Βόλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε την ένταξή  των δυο δράσεων στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό  630.568 ευρώ. Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας τους είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ? Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ). Και οι δύο δράσεις εντάσσονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου (ΣΒΑΑ). 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας   υποστηρίζει  με όλους τους πόρους που διαθέτει, δράσεις και δομές που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους, ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 συνεχίζουμε τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία δυο σημαντικών δομών του Δήμου Βόλου. Προτεραιότητές μας είναι η απασχόληση, οι θέσεις εργασίας και οι δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους. Στεκόμαστε με σοβαρότητα και ευαισθησία δίπλα σε κάθε προσπάθεια που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες, τη φτώχεια και κάθε μορφής διάκριση.  Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η Περιφέρεια του πολίτη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.