Τους 33 βαθμούς Κελσίου άγγιξε και σήμερα η θερμοκρασία στη Λάρισα


Σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα ανήλθαν οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας τη Δευτέρα του Πάσχα. Μάλιστα στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στην Αττική η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Γόρτυνα Ηρακλείου (Κρήτη) με 39.1 βαθμούς Κελσίου.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζονται: σε πίνακα οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας έως τις 16:15 ώρα Ελλάδας, και σε χάρτη όλες οι καταγραφές από σύνολο 413 μετεωρολογικών σταθμών.

Πόσο ακραίες ήταν τελικά οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα ;

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, την Κυριακή του Πάσχα σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Ενδεικτικός του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες, είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Κυριακή του Πάσχα σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019 με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παρατηρούμε, ότι η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Πηγή: meteo.gr



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr