Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας: "9η Μάη: Μέρα μνήμης της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο"


Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας «τιμάει τα 76 χρόνια από την  9/5/1945, ημέρα που ο αντιφασιστικός αγώνας των λαών οδήγησε στην συντριβή του ναζισμού στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο . Τελική πράξη της αντιφασιστικής νίκης υπήρξε η εισβολή του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο και το γκρέμισμα του ναζιστικού συμβόλου από το Ράιχσταγκ όπου στην θέση του υψώθηκε η κόκκινη σημαία.

Η μνήμη της ιστορικής στιγμής είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή ιστορικού αναθεωρητισμού , που προωθείται το  ιδεολόγημα της ταύτισης ναζισμού – Κομμουνισμού.

Η Ε.Ε. Διαστρεβλώνοντας ή  αποσιωπώντας γεγονότα ,όρισε  την 9 Μάη ως μέρα της Ευρώπης για να σβήσει από την ιστορική μνήμη την πάλη και τη Νίκη των λαών κατά του φασισμού-ναζισμού .

Παράλληλα καθιέρωσε  την  23η Αυγούστου ημέρα κατά των ολοκληρωτικών καθεστώτωνεξομοιώνοντας  έτσι τον Κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού.

Τελευταία προωθείται στα σχολεία μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα». Πρόκειται για ειδικά επεξεργασμένο πρόγραμμα για τη διδασκαλία της Ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της ναζιστικής κατοχής, που χρηματοδοτείται   από τη Γερμανία με προφανή στόχο να καλλιεργήσουν την  άμβλυνση των συνειδήσεων για τα εγκλήματα του ναζισμού.

Με το ξαναγράψιμο της Ιστορίας οι Ιμπεριαλιστές επιχειρούν να  ξεπλύνουν τα ακροδεξιά-φασιστικά δεκανίκια της ολιγαρχίας , προσπαθώντας να κατασκευάσουν άλλοθι για τον κοινωνικό πόλεμο απέναντι στον “εχθρό λαό”. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν σε μια εποχή όπου τα ακροδεξιά κόμματα ξανασηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη και η ιδεολογία τους  υιοθετείται  από τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις της ολιγαρχίας, για να αξιοποιηθούν οι Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμούς τους.

Σήμερα η προσοχή μας στρέφεται κυρίως  στην Ανατολική Ουκρανία όπου ο φασισμός σήκωσε για άλλη μια φορά κεφάλι με σκοπό να εξυπηρετήσει τους Αμερικανο-Νατοϊκούς  σχεδιασμούς,  βάζοντας ξανά φωτιά στην περιοχή.

Η χώρα μας έχει μετατραπεί  σε ορμητήριο πολέμου, με τις βάσεις θανάτου των ΝΑΤΟ/ΗΠΑ να συμμετέχουν ενεργά στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και με την πρωτοφανή απόβαση Αμερικανικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη στα πλαίσια της άσκησης Defender Europe 21.Τέτοιες ενέργειες  υπηρετούν τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ουκρανίας. Στους στόχους αυτούς εντάσσεται   και η προχθεσινή προσγείωση των 12 μαχητικών F – 15 της USAFE στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα.

Η χώρα μας γίνεται συνένοχη της πολιτικής – οικονομικής – υλικής και ηθικής στήριξης του δυτικού Ιμπεριαλισμού στην φιλοφασιστική Ουκρανική Κυβέρνηση και τα παραστρατιωτικά – παρακρατικά ναζιστικά τάγματα εφόδου.

Η υποταγή  μας στον Αμερικάνικο  Ιμπεριαλισμό οδηγεί ταυτόχρονα στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων, την καταστολή του “εσωτερικού εχθρού”, το μιλιταρισμό και τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν η κοινωνία έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε από ενίσχυση της δημόσιας Υγεία – Παιδείας  και από  κοινωνικές παροχές.

Η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται χρόνια τώρα, προσβάλλει τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας ο οποίος κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έδωσε το αίμα του μέσα από της γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία τιμώντας την πάλη των λαών ενάντια σε φασισμό και Ιμπεριαλισμό , να αγωνιστούμε απαιτώντας :

  • Να καταργηθεί η πρόσφατη Ελληνο-Αμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις , που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η Ν.Δ..
  • Την άμεση απομάκρυνση των Αμερικανο – Νατοϊκών βάσεων από τη Λάρισα , Στεφανοβίκειο, το κλείσιμο όλων των βάσεων και την έξοδο από  ΝΑΤΟ – Ε.Ε..
  • Να φύγουν τώρα τα F-15 από την 110 Π.M. της Λάρισας.
  • Να σταματήσει   η   χώρα   μας   να   αποτελεί   ορμητήριο   πολεμικών επιχειρήσεων   που   διαλύουν   κράτη   και   στέλνουν   στη προσφυγιά ολόκληρους λαούς.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο απέναντι στο λαό της Ανατολικής Ουκρανίας και σε οποιαδήποτε Ιμπεριαλιστική Επέμβαση .
  • Να δοθούν χρήματα για την υγεία- παιδεία-κοινωνικές παροχές και όχι για εξοπλισμούς .
  • Θάνατος στο φασισμό και τον Ιμπεριαλισμό.
  • Όχι στο ιδεολόγημα της ταύτισης ναζισμού – Κομμουνισμού .
  • Να αποσυρθεί από τα σχολεία το  πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα».


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr