Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια φούρνου



Υλικά:
  • 6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, χοντροκομμένες (σε πάχος περίπου 3 εκ.)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 4 - 5 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 6
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο σκεύος σε 2 - 3 δόσεις, ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. 
  • Tις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να παραμείνουν ζεστές.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος, χωρίς να το καθαρίσουμε, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 - 2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό.
  • Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 - 3 λεπτά. 
  • Τακτοποιούμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και από πάνω αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους. 
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρνώντας τες ενδιάμεσα για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. 
  • Συνοδεύουμε το φαγητό με ένα λευκό ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr