Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο



Υλικά:
  • 1-κιλό μοσχάρι σπάλα 
  • 350 γρ. κριθαράκι μέτριο 
  • 2 φλ. τριμμένη ντομάτα 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τυρί για τρίψιμο (κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα)

Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o C. 
  •  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 
  • Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. 
  • Το βάζουμε στο ταψί, ανακατεύουμε την ντομάτα με 1 ½ φλ. νερό και ρίχνουμε το μίγμα γύρω από το κρέας. 
  • Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες. 
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι, ½ φλ. ελαιόλαδο και μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. 
  • Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. 
  • Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό. 
  • Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180ο C. 
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά. 
  • Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. 
  • Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό. 
  • Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr