Πρωτοδικείο Λάρισας: Ηλεκτρονικά η λήψη αντιγράφου δικαστικής απόφασης


Μετά την λειτουργία του επίσημου ιστοτόπου του, το Πρωτοδικείο Λάρισας εντάχθηκε στα Δικαστικά Καταστήματα που συμμετέχουν στην εφαρμογή του gov.gr για την έκδοση και παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικής απόφασης.

Μέσω της εφαρμογής είναι διαθέσιμες, προς το παρόν, μόνο οι αποφάσεις του έτους 2021. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/dikasteria/elektronikes-dikastikes-apophaseis.

Οι δικηγόροι που έχουν παραστεί σε δίκες και ζητούν τις δικαστικές αποφάσεις που τις αφορούν, μπορούν να ανακτήσουν απλό αντίγραφο των αποφάσεων ή να ζητήσουν ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο αντίγραφο των αποφάσεων.

Ακόμη, μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση και σε άλλες δικαστικές αποφάσεις δικών που δεν έχουν παραστεί, αιτιολογώντας το αίτημα τους.

Θα χρειαστούν:

- είτε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

- είτε τους κωδικούς της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων (ΟΔΣ)

- να πληρώσουν το προβλεπόμενο παράβολο για τα ηλεκτρονικά υπογεγραμμένα αντίγραφα των αποφάσεων

Οπως σημειώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας " η ενέργεια αυτή ήρθε ως επακόλουθο της επιστολής της Προέδρου του Δ.Σ.Λ. προς τους Διευθύνοντες τα Δικαστικά Καταστήματα Λάρισας, με την παράκληση να δηλώσουν την επιθυμία και σύμφωνη γνώμη τους στην κοινή επιστολή των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε να συμπεριληφθούν τα ανωτέρω Δικαστικά Καταστήματα στην επόμενη φάση επέκτασης λειτουργίας της δράσης.

Ευελπιστούμε πως σύντομα και τα υπόλοιπα Δικαστικά Καταστήματα Λάρισας θα συμπεριληφθούν στην ανωτέρω εφαρμογή ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ζητήματος θα ενημερωθείτε άμεσα".



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr