Σαλάτα με ανάμεικτα όσπρια



Υλικά (για 4 άτομα):
  • 100 γρ. Φακές
  • 100 γρ. Μαυρομάτικα φασόλια
  • 50 γρ. Ρεβύθια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • ½ πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
  • ½ καρότο τριμμένο
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • 50 ml. Μανιάτικο αγουρέλαιο Heri me Heri
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό για τουλάχιστον 3 ώρες. 
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τα μουσκεμένα ρεβίθια μαζί με το νερό που μούσκεψαν και τα βράζετε για περίπου 1-1 ½ ώρα. 
  • Προσθέτετε λίγο αλάτι, όταν δοκιμάζοντας τα βρείτε σχετικά μαλακά και τα βγάζετε μετά από 10 λεπτά. 
  • Τα σουρώνετε σε τρεχούμενο νερό.
  • Βάζετε τις φακές σε κατσαρολάκι με νερό και λίγο αλάτι και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα-40’ ανάλογα με τις φακές. 
  • Δοκιμάζετε να είναι σχετικά μαλακές πριν τις σουρώσετε σε τρεχούμενο νερό.
  • Βάζετε τα μαυρομάτικα φασόλια σε κατσαρολάκι με νερό και λίγο αλάτι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40’-50’ μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. 
  • Τα σουρώνετε σε τρεχούμενο νερό.
  • Συνδυάζετε σε μπολ όλα τα όσπρια και τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Ανακατεύετε καλά, διορθώνετε σε αλάτι και χτυπάτε λαδολέμονο με τη μισή ποσότητα λεμονιού. 
  • Δοκιμάζετε να δείτε ότι είναι στη γεύση σας, συμπληρώνετε λεμόνι (ή και κρέμα μπαλσάμικο για να βοηθήσει τις εντάσεις) και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr