ΣΘΕΒ: Ικανοποίηση για την συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για την έκδοση του «πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού»


Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του εκφράζει ο ΣΘΕΒ για την κοινή συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κρατών μελών, έπειτα από σχετική πρόταση που είχε κάνει η Ελλάδα, για την έκδοση του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού.

O ΣΘΕΒ θεωρεί πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, έχουν σκοπό να προστατεύσουν και να αναζωογονήσουν την οικονομία της Ευρώπης. Με το ευρωπαϊκό ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, που θα είναι ενιαίο, διαλειτουργικό και νομικά δεσμευτικό, ανοίγει ο δρόμος για ασφαλή κινητικότητα. 

Θα υπάρχουν ασφαλείς μετακινήσεις υιοθετώντας άμεσα κοινά ευρωπαϊκά – υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτη μετακίνηση για επιχειρηματικούς λόγους και μεταφορές προϊόντων εντός της Ε.Ε. .

Τον τελευταίο διάστημα ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών έχει γίνει αποδέκτης αιτημάτων από τις επιχειρήσεις μέλη του για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην Ελλάδα, σε χώρες της Ε.Ε. και εντός αυτής, προκειμένου επιχειρηματίες και τα στελέχη εταιριών να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς σκοπούς.  Ο  Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης απέστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αναφορικά με το παραπάνω αίτημα του για την σύσταση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής και ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων για ελεγχόμενες μετακινήσεις εντός Ε.Ε.

Η εν λόγω συμφωνία θεωρούμε πως είναι μία εναρμονισμένη προσέγγιση στον τομέα των ταξιδιών με κοινούς κανόνες, έτσι ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση στους ταξιδιώτες με τα κατά περίπτωση μέτρα που ισχύουν σε κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά.