Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΛ για τον εορτασμό της Εργατικής ΠρωτομαγιάςΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς έρχεται αντιμέτωπος με την επίθεση της κυβέρνησης μέσω του αντιεργατικού νομοσχεδίου που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή.

Είναι ξεκάθαρα  απέναντι στους εργαζόμενους και δίπλα στους εργοδότες.

Η κυβέρνηση μας γυρίζει κυριολεκτικά έναν αιώνα πίσω.  
Επιδιώκει με πρόσχημα την πανδημία την κατάργηση του 8ωρου, και την δυνατότητα για 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή μέχρι και για 6 μήνες, με τον εργοδότη να αποφασίζει αν το ωράριο  θα είναι σπαστό ή ενιαίο.

Με βάση τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης το νέο νομοσχέδιο προβλέπει:

Κατάργηση του 8ωρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της 10ωρης εργασίας.

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Καλούμε τους συναδέλφους να αγωνιστούμε όλοι μαζί δυναμικά. Συμμετέχουμε μαζί με το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Λάρισας  στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαϊου στην Κεντρική Πλατεία στις 10:30πμ.

Δεν θα επιτρέψουμε να ψηφισθεί το νομοσχέδιο - "έκτρωμα" που βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματαΌλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr