Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό


Δεν θα εισπράττει Τέλος χρήσης των πολιτιστικών χώρων για τις παραστάσεις του καλοκαιρού του 2021 

Στις δύσκολες αυτές εποχές, όπως προέκυψαν από την πανδημία, ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.
Με μια κίνηση μέγιστης συμβολικής και ουσιαστικής αξίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποφάσισε να μην εισπράττει για το καλοκαίρι του 2021, το αναλογούν Τέλος για τη χρήση των χώρων πολιτισμού.


Μέχρι τώρα, κάθε θίασος, μουσικό, θεατρικό ή άλλης μορφής τέχνης σχήμα, που επιθυμούσε να προβάλλει το έργο του στο πάντα φιλόμουσο τρικαλινοί κοινό, απέδιδε στον Δήμο Τρικκαίων ένα ποσοστό 9% επί των εισπράξεων.
Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται από τον Δήμο για τη συντήρηση των χώρων αυτών, δηλαδή κυρίως για το ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου και το Πνευματικό Κέντρο.


Οπως τόνισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εφη Λεβέντη, «με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια, κάθε θεατρικό ή μουσικό σχήμα, κάθε μορφή Τέχνης που φέτος, θα επιθυμήσει να έρθει στα Τρίκαλα και να παρουσιάσει το έργο του. Στηρίζουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού στη χώρα μας, στηρίζουμε την προσπάθεια να κάνουμε όλοι μαζί, μια νέα αρχή, αφήνοντας πίσω μας την πανδημία και τις συνέπειές της, που τόσο πολύ έπληξαν τον συγκεκριμένο χώρο».
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, η απόφαση θα ισχύει από τις 15 Ιουνίου 2021 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Οι υπεύθυνοι των σχημάτων θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, ενώ βεβαίως θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι  παραχώρησης χρήσης των χώρων, καθώς και οι κάθε φορά οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής  ακροαμάτων, θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους.