Οριοθετήθηκε ως σεισμόπληκτος ο Δημος Ελασσόνας - Οι προθεσμίες για αυτοψία και επιδότηση



Στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν πληγεί από το σεισμό της 3ης Μαρτίου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ελασσόνας μπορεί να χορηγηθεί πλέον, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9028/Α325 (ΦΕΚ 2094/τ. Β’/ 20.05.2021) που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 20-5-2021. Η απόφαση ορίζει ότι ο Δήμος Ελασσόνας στο σύνολό του οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή και οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν επιδοτήσεις για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων που έχουν πληγεί.

Αρμόδια υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ορίζεται η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ). 

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί μπορούν να υποβάλουν αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση της παραπάνω Κ.Υ.Α. (έως τις 20-11-2021) για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο. Για την επιδότηση ανακατασκευής ή επισκευής ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση με τα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός των προθεσμιών που θέτει η παραπάνω απόφαση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο της ΔΑΕΦΚ που λειτουργεί προσωρινά στο Δήμο Ελασσόνας (κτίριο Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας – δίπλα στη ΔΕΥΑΕΛ).



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr