Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Λάρισας για τα «πρότυπα» σχολεία


Σε ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Λάρισας τονίζονται τα εξής:

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με έντονο προβληματισμό από γονείς και εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε η χθεσινή σύσκεψη στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου -Λυκείου όπου εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την προσπάθεια, εν κρυπτώ να μετατραπούν το 1ο Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο σε «πρότυπα», παρά την αντίθεση των συλλόγων διδασκόντων και αλλάζοντας τον χαρακτήρα τους, ως  σχολεία της γειτονιάς. 

Η συγκεκριμένη μεθόδευση της διεύθυνσης β’ βάθμιας, να προτείνει την μετατροπή των δύο σχολείων, χωρίς να λάβει υπόψη της την ψήφο των συλλόγων διδασκόντων, επηρεάζει τόσο τους μαθητές των δύο προαναφερθέντων σχολείων, όσο και τα παιδιά του 8ου γυμνάσιου, του 7ου και 30ου δημοτικού. Καλούμε τους συλλόγους γονέων των σχολείων αυτών να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να ανατρέψουν αυτά τα σχέδια, με τον τρόπο που το κατάφεραν οι γονείς του 25ου Δημοτικού και 13ου Νηπιαγωγείου το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή αντιδρώντας όλοι μαζί οργανωμένα. 

Είναι εμπαιγμός, σε σχολεία 100 ετών όπου οι κτιριακές υποδομές παρουσιάζουν προβλήματα, ιδιαίτερα μετά και τον σεισμό του Μαρτίου, χωρίς να υπάρχουν επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας και την ώρα που δεν πάρθηκε κανένα μέτρο εδώ κι ένα χρόνο για να μείνουν τα σχολεία αδιάλειπτα ανοιχτά και ασφαλή, με χιλιάδες μαθητές κλεισμένους στο σπίτι τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να έρχεται το υπουργείο Παιδείας για να κάνει υποτίθεται αναβαθμίσεις.

 Αν ήθελε η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση αναβάθμιση στην εκπαίδευση θα χρηματοδοτούσαν την κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών σχολείων, με επάρκεια αιθουσών και κτιριολογικό πρόγραμμα τέτοιο, που να απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες του 21ου αιώνα. Με μόνιμους εκπαιδευτικούς τοποθετημένους στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς, με 15 μαθητές ανά τάξη. Δε θα άφηναν στο έλεος τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό της 3ης Μαρτίου, χωρίς τις απαραίτητες αντισεισμικές μελέτες και ενισχύσεις.

Οι ανάγκες μας δεν είναι σε προτεραιότητα, γι αυτό στην χθεσινή συνέλευση  αποφασίστηκε την Πέμπτη 20/05/2021 στις 14:00  να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στα γραφεία της β/βαθμιας εκπαίδευσης, στην οδό Καλλιθέας, για να παραμείνει ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης,  χωρίς κατηγοριοποίηση σχολείων,  χωρίς σχολεία πολλών ταχυτήτων. 

Η Ένωση καλεί όλους τους γονείς των σχολείων που θίγονται από αυτή την κατάσταση να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση ώστε κανένας μαθητής να μην χρειαστεί να αλλάξει σχολείο, να μην χαθούν τα σχολεία της περιοχής!

Στην ίδια κατεύθυνση που ακούει στο όνομα εξυπηρέτησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών μας, συμπαραστεκόμαστε ως Ένωση Γονέων Λάρισας στον δίκαιο αγώνα των γονιών του 55ου Νηπιαγωγείου που διαδηλώνουν αύριο Πέμπτη 20/05/2021 στις 19.00 έξω από το δημαρχείο, την ώρα που θα συζητείται το σχετικό θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι γονείς παλεύουν να σταματήσει το σχολείο τους να είναι σκορπισμένο στους τέσσερις ανέμους και να φτιαχτεί ένα σύγχρονο διδακτήριο. Σαν Ένωση Γονέων Λάρισας απαιτούμε να κατασκευαστούν σύγχρονες σχολικές μονάδες με κονδύλια που θα εξασφαλίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, μακριά από τις επιλογές των ΣΔΙΤ που δημιουργούν πανάκριβα σχολεία, τα οποία ανήκουν στους επιχειρηματικούς ομίλους που τα κατασκευάζουν.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr