Χορταστική Σαλάτα με Φακές



Υλικά:
  • Μισό πακέτο φακές ψιλές
  • 10 ντοματάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • Αλμυρό τυρί (γραβιέρα ή φέτα) κομμένο σε κύβους
  • Ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο, Αλάτι, Κουρκουμά, 2 φύλλα δάφνης, Λίγο κουκουνάρι

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό μαζί με τα φύλλα δάφνης αφού προηγουμένως τις έχουμε ξεπλύνει καλά. 
  • Μετά από 15 περίπου λεπτά δοκιμάζουμε ώστε να μην μας παραβράσουν. 
  • Σκοπός είναι να μην λιώνουν οι φακές αλλά να «κρατάνε» λίγο. 
  • Τις σουρώνουμε και ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό για να κρυώσουν πιο εύκολα.
  • Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και έπειτα τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι (μπαλσάμικο ή ό,τι άλλο έχουμε). 
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά όσο μεγάλα θέλουμε και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις φακές και την κάπαρη. 
  • Σε ένα βαζάκι αναμειγνύουμε ξύδι μπαλσάμικο (αν είναι σε κρεμώδη μορφή ακόμα καλύτερα) το σκόρδο πολτοποιημένο, λίγο κουρκουμά, ελαιόλαδο, μουστάρδα και αλάτι. 
  • Χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί και περιχύνουμε τη σαλάτα. 
  •  Ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε από πάνω το τυρί και τον μαϊντανό. 
  • Δεν αποκλείεται να χρειαστεί μπόλικο έξτρα ξύδι για να πάρουμε την όξινη γεύση που θέλουμε.

Καλή σας όρεξη....
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr