Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο



Υλικά:
  • 1 κ. μοσχάρι κότσι ή ελιά 
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στη χύτρα ή σε μια κατσαρόλα λάδι όσο να καλυφθεί ο πάτος και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρέας. 
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το προσθέτουμε μόλις το κρέας μας αλλάξει χρώμα. 
  • Μαζί θα ρίξουμε και το σκόρδο, ολόκληρες τις σκελίδες, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου. 
  • Αφαιρούμε το κρέας και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού μας. 
  • Κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες ή όπως αλλιώς μας αρέσει και τις προσθέτουμε στο ζουμί από το κρέας. 
  • Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου όσο να μαλακώσουν οι πατάτες. 
  • Τις βάζουμε στο ταψί περιμετρικά στο κρέας. 
  • Ρίχνουμε το ζουμί και προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι εφόσον το χρειάζεται, και χυμό λεμονιού. 
  • Καλύπτουμε το κρέας μας με αλουμινόχαρτο ώστε να μην στεγνώσει όσο ροδίζουν οι πατάτες, και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr