ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λάρισας: Να καταβληθεί το σύνολο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αιγοπροβατοτρόφους



Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

"Μεγάλος αριθμός αιγοπροβατοτρόφων δεν έλαβαν την τελευταία πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης λόγω της εφαρμογής νέου συστήματος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που πληρώθηκαν μειωμένα ποσά σε σχέση με όσα δικαιούνταν.

Το πρόβλημα προέκυψε, όταν τον Δεκέμβριο του 2020, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους αιγοπροβατοτρόφους που είχαν πιθανά απόκλιση της δήλωσης ΟΣΔΕ και της παραγωγής γάλακτος, να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση, με καταληκτικό χρόνο έως 31/1/2021.

Όμως αυτή η ανακοίνωση δεν στάλθηκε στα ΚΥΔ των οποίων από την μία έληξε η πιστοποίησή τους στις 31/12/2020 και από την άλλη λόγω του lockdown, εξαιτίας του COVID-19, πολλά ήταν κλειστά, με αποτέλεσμα χιλιάδες αιγοπροβατοτρόφοι να μην πληροφορηθούν τη νέα αυτή εξέλιξη.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι, που δεν πληροφορήθηκαν την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έχουν ευθύνη και είναι άδικο να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση τουλάχιστον για τον αριθμό των ζώων που έπιασαν το όριο των 100 κιλών γάλακτος το έτος 2020, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας, που αφορά μεγάλο αριθμό αιγοπροβατοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους δικαιούχους με το σύστημα πληρωμής που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια".



Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu