Πότε θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας - Τι θα γίνει με τη μουσική στην εστίασηΝα απομακρύνεται φαίνεται προς το παρόν το σενάριο για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες. Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για το εάν η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα όπως και με εκείνο της μουσικής στην εστίαση αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη. Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος απάντησε για το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας ότι "δεν είναι της παρούσης".

Χαρακτηριστικά ολόκληρη η απάντηση της κα Πελώνη είναι η εξής: 
"Αυτό που αναμένουμε με βάση την πτωτική πορεία που καταγράφεται στα κρούσματα και τους σχετικούς δείκτες είναι μια επαναβεβαίωση του οδικού χάρτη που έχει ήδη ανακοινωθεί, όχι κάτι περισσότερο. Τα του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν είναι της παρούσης".

Διαμαρτυρία στην εστίαση με μουσική στα μαγαζιά

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 από τις 21.00 – 23.45, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης καλούσε την Τρίτη τους επαγγελματίες του χώρου να παίξουν μουσική σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απαγόρευσή της καθώς και στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ! Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης διοργανώνει μια διαμαρτυρία απέναντι στην παράλογη απαγόρευση της Μουσικής και τον περιορισμό του ωραρίου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα να “ανοίξουν” τα ηχεία τους και να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 – 23.45 ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ και η Ελλάδα πλημμυρίζει ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ! Συνάδελφοι, τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο είναι τεράστια. Ας ξεκινήσουμε αλυσιδωτές αντιδράσεις για κάθε ένα ξεχωριστά. Ο περιορισμός του ωραρίου και η παράλογη απαγόρευση της Μουσικής δεν αντιμετωπίζουν ούτε το φαινόμενο των πλατειών, ούτε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, που καλλιεργεί η κυβέρνηση, δημιουργώντας μαγαζιά δύο ταχυτήτων με τις αλλοπρόσαλλες απαγορεύσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 – 23.45 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και σε κάθε γωνιά της χώρας!».Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr