Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λάρισας για τη Γενοκτονία των Ποντίων



Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λάρισας σε μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αναφέρει τα εξής:

"Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των 353.000 αθώων θυμάτων των διωγμών.

Φέτος συμπληρώνονται 102 χρόνια από τη Γενοκτονία που αποτελεί μια από τις πιο τραγικές και ειδεχθείς στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας και που οδήγησε στο θάνατο και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές του εστίες ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία, που πάλευε για την επιβίωση του για χιλιάδες χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα την καθοριστική συμβολή των Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανόρθωση της χώρας.

Διατρανώνουμε το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, τασσόμαστε απέναντι σε κάθε λογική μίσους και βίας που γεννάει τον κάθε λογής πόλεμο και προωθούμε την ειρήνη και τον σεβασμό ανάμεσα στους λαούς.

Η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξή τους σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, είναι αγώνας όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον. "



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr