Καθαρισμός ποταμιών στην Π.Ε. Καρδίτσας με νέο έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Νέο έργο για την προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από πλημμυρικά φαινόμενα ξεκινά με χρηματοδότηση από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, ύψους 74.000 ευρώ που περιλαμβάνει  καθαρισμούς  ποταμών  και συλλεκτήρων.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, υπογράψαμε τη σύμβαση και ξεκινάμε  ακόμη ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας με σύμμαχο τη φύση στην περιοχή της Καρδίτσας. Η  κλιματική αλλαγή επιβάλλει να αξιοποιήσουμε τις φυσικές λύσεις και διεργασίες για την  επαναφορά του πλάτους των ποταμών στις αρχικές τους διαστάσεις, την αποκατάσταση και ενίσχυση των αναχωμάτων και την αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των οικοσυστημάτων. Αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε, έχουμε σε εξέλιξη ένα μεγάλης έκτασης έργο, με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που ασφαλίζει  οικισμούς, ζωές και περιουσίες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Το νέο πρόγραμμα καθαρισμού περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και των προβλημάτων που προκύπτουν σε πεδινά υδατορέματα και αποστραγγιστικά δίκτυα της Π.Ε. Καρδίτσας.