Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη αίτηση ακύρωσης για το υποχρεωτικό τεστ COVID στις Ένοπλες Δυνάμεις



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε εργαζόμενη στις Ένοπλες Δυνάμεις στην οποία απαγορεύθηκε η είσοδός της στο στρατιωτικό εργοστάσιο που εργαζόταν, επειδή αρνείται να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19, όπως επίσης στο ίδιο δικαστήριο προσέφυγαν 49 γονείς τα παιδιά των οποίων είναι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και μια φοιτήτρια και ζητούν να ακυρωθεί ο νόμος 4790/2021 που αφορά τις ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενη σε γραμματεία στρατιωτικού εργοστασίου στην οποία απαγορεύτηκε η είσοδος επειδή αρνείται να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο COVID-19, ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η υπ΄ αριθμ. 26390/2021 Κ.Υ.Α. για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου του κορονοϊού. Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάζει το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε., μια σειρά άρθρων του Συντάγματος (2, 4, 5, 9Α και 22), ενώ προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπειά της, τα δικαιώματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων της, κ.λπ.

Παράλληλα, οι 49 γονείς και η μια φοιτήτρια υποστηρίζουν ότι ο 4790/2021 νόμος είναι αντίθετος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και σε σωρεία διατάξεων του Συντάγματος που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού. Αναλυτικότερα, υποστηρίζουν ότι ο νόμος 4790/2021 παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 2, 5, 9 και 16, ενώ την ίδια στιγμή οι μαθητές χάνουν το βασικό συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα στην εκπαίδευση, την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει νομοθετική πρόνοια για κατ΄ οίκον διδασκαλία.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr