Δήμος Λαρισαιων: Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Playful Paradigm


Την  Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, η πεμπτη ενημερωτική συνάντηση τοπικών φορέων σχετικά με το έργο «Playful Paradigm», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Urbact III. Το έργο «Playful Paradigm» είναι ένα δίκτυο μεταφοράς (Transfer Network) που αφορά την Καλή Πρακτική της πόλης του Udine, που χρησιμοποιεί τα «παιχνίδια» ως έναν ευέλικτο και καινοτόμο τρόπο για τη δημιουργία μιας υγιούς και βιώσιμης πόλης. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της τελικής εκδήλωσης (Final Event) του έργου «Playful Paradigm» η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 20 και 21 Απριλίου 2021 και κατά την διάρκεια της οποίας καταδείχθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο η σύνδεση ανάμεσα στο «παιχνίδι» και τη συμμετοχική διαδικασία για την επίλυση προκλήσεων στα πλαίσια της αστικής ανάπτυξης, μέσα από παραδείγματα από όλο τον κόσμο που έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει φορείς όπως ο ΟΗΕ, η UNESCO και το Lego Foundation.


Επιπλέον συζητήθηκε ο σχεδιασμός δράσεων που θα υλοποιηθούν στην πόλη από το καλοκαίρι του 2021 και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ώστε η διαδικτυακή εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τον Δήμο να εμπλουτιστεί και να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από τους φορείς της πόλης για την προώθηση των δράσεων τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η οποία πραγματοποιείται στα μέσα Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Περισσότερα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.larissa-dimos.gr/el/urbact-iii-playful-paradigm, ενώ η εφαρμογή/καλεντάρι είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα http://www.playful-larissa.gr/ , με ενσωματωμένες οδηγίες για κάθε ενδιαφερόμενο.


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων τηλ 2413-500237 και email: euprojects@larissa.gov.gr (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαϊδου, Μαρήλια Λέλλη)



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr