Δήμος Λαρισαιων: Συνάντηση Εταίρων Προγράμματος REACH


Την Τετάρτη 19/05/2021 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση εταίρων του προγράμματος REACH στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων,  το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ,η Ένωση Ελλήνων Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους και ο
Δήμος Χαλανδρίου.


Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση του ρατσισμού και των διαφόρων μορφών διακρίσεων εις βάρος των Ρομά, με έμφαση στις διακρίσεις όσον αφορά την πρόσβαση στην υγεία και  η αύξηση της συμμετοχής τόσο των επαγγελματιών όσο και των γυναικών Ρομά σε μια συνεργατική σχέση μέσα από την οποία θα προασπίζονται δικαιώματα και οι γυναίκες Ρομά θα έχουν ουσιαστική και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας (κυρίως σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) προκειμένου να εξασφαλισθεί η βελτίωση της υγείας τους. 


Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση όπου συμμετείχε η υπεύθυνη του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Λαρισαίων κα. Μπουκόρου Εύη, συζητήθηκε το Σχέδιο Δράσης της προσέγγισης του προγράμματος καθώς και το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ευνοϊκό κλίμα και οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διαδικτυακή συνάντηση.


Το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Για περισσότερες πληροφορίες:Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων,Δημοσθένους 45  τηλ. 2410-231122, email:kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr