Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας: Πως θα διατεθούν τα self test σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μαθητές



Σε ενημέρωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας για τη διάθεση των self test διευκρινίζονται τα εξής:

«Ως την Τετάρτη 19/5 δίνονται 2 τεστ στους εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ως συνέχεια της προηγούμενης εβδομάδας. (δηλαδή κάποιος που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα τα 2 τεστ δεν μπορεί να ξαναπάρει.)

Από την Πέμπτη 20/5 στις 08.00 ως το Σάββατο 22/5 στις 17.00 θα χορηγείται 1 τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μόνο.

Από την εβδομάδα που διανύουμε (17/5 με 21/5) οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν έναν μόνο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο ανά εβδομάδα. Το τεστ για τον έλεγχο της εβδομάδας αυτής που διανύουμε το παρέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα και Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο πρωί θα παραλάβουν το 1 τεστ για την επόμενη εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021 (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών), θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Οι νέοι δικαιούχοι του Ιδιωτικού τομέα οι οποίοι έχουν προστεθεί στον κατάλογο των 8 δικαιούχων κατηγοριών επαγγελμάτων με την τελευταία ΚΥΑ Β’ 2016/15.05.2021 είναι

-φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς εκπαίδευσης

-δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

-εργαζόμενοι στον τουρισμό, καθώς και ωφελούμενοι από προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Οι οποίοι επίσης υποχρεούνται σε 2 ελέγχους την εβδομάδα.

Από την πλατφόρμα των δωρεάν self test, όπως προκύπτει εξακολουθεί να χορηγείται 1 τεστ την εβδομάδα κατά μέσο όρο στους εργαζομένους, πιθανότατα λόγω χαμηλής επάρκειας στα δωρεάν τεστ.

Τα self test είτε πρόκειται για δωρεάν είτε για αγορά μπορούν να χορηγούνται μόνο από φαρμακεία και από κανένα άλλο σημείο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί διάθεσης αυτοδιαγνωστικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων».



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr