Τιμώμενη Περιφέρεια η Θεσσαλία στην έκθεση VirtualGreekPanorama


Με τιμώμενη περιοχή την Περιφέρεια  Θεσσαλίας και διασύνδεση με κυπριακά γραφεία τουρισμού αλλά και με το γραφείο του ΕΟΤ στην Κύπρο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της VirtualGreekPanorama,  της πρώτης υβριδικής έκθεσης για τον κλάδο του τουρισμού, η οποία  είναι 365 μέρες το χρόνο ανοιχτή σε εκθέτες και κοινό. 

«Αν και δεν είναι τόσο γνωστή στο σύνολο της η περιοχή της Θεσσαλίας στους Κυπρίους, ορισμένοι προορισμοί της είναι ιδιαίτερα αγαπητοί όπως τα Μετέωρα για θρησκευτικό τουρισμό, η Σκιάθος για ανέμελες διακοπές, το Πήλιο για γραφικές εξορμήσεις, αλλά και τα παράλια της Λάρισας για εναλλακτικές μορφές τουρισμού», τόνισε ο κ. Γιάννης Μπουτίνας, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας  Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με βασικούς τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου.

Από την πλευρά της η κ. Αθηνά Σπακουρή προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ στην Κύπρο, τόνισε ότι η Θεσσαλία έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στους Κύπριους επισκέπτες με δεδομένο ότι προσφέρει αυτά που αναζητούν όταν επισκέπτονται τη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται ειδικά  webinar για τη Θεσσαλία που θα προβληθούν σε όλους τους τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου μέσω του ACTA ( Association of Cypriot Travel Agents)  και του προέδρου του κ. Βασίλη Σταματάρη που έλαβε μέρος στη συζήτηση.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να διοργανώσει το  πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (famTtrip) με τη συμμετοχή τουριστικών γραφείων αλλά και δημοσιογράφων από την Κύπρο με στόχο να γνωρίσουν στο σύνολο του το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας.

Ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στη γαστρονομία και την άθληση με τη συμμετοχή πολλών εξειδικευμένων στελεχών και στις δύο αυτές βασικές μορφές τουρισμού. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και η κ. Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, συντονίστρια της ομάδας εργασίας για τον Γαστρονομικό Τουρισμό του Υπουργείου Τουρισμού που μαζί με τον κ. Μπουτίνα συμφώνησαν στη περαιτέρω συνεργασία για την καταγραφή και ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.

Οι επόμενες δύο εκδηλώσεις της ημέρας στις οποίες ήταν επίσης χορηγός η Περιφέρεια  Θεσσαλίας ήταν αφιερωμένες στην επιχειρηματικότητα με ιδιαίτερη έμφαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την βοήθεια των τουριστικών επιχειρήσεων και στις γυναίκες που αγωνίζονται για την επανεκκίνηση του τουρισμού αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Στις  22 Ιουνίου 2021 είναι προγραμματισμένη η επόμενη εκδήλωση της έκθεσης VirtualGreekPanorama με διασύνδεση με Ρωσία, Ισραήλ, Σερβία, Βουλγαρία, και Ρουμανία όπου  η Περιφέρεια  Θεσσαλίας ως τιμώμενη περιοχή  θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει και σε αυτές τις περιοχές το τουριστικό της προϊόν. Όλες οι εκδηλώσεις της VirtualGreekPanorama βρίσκονται βιντεοσκοπημένες στο youtube κανάλι της έκθεσης και αποτελούν σημείο αναφοράς για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.