Κυριάκος Μητσοτάκης: "Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους 18 -25 ετών"


Ακόμη μια "ανάσα" ελευθερίας δίνει η κυβέρνηση στους νέους κάτω των 25 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή σκοπεύουν να εμβολιαστούν. Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από σήμερα με την πρώτη δόση του εμβολίου που θα κάνουν οι νέοι θα αποκτούν μια προπληρωμένη κράτα ύψους 150 ευρώ . Αυτή θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία και είσοδο σε χώρους πολιτισμού, θέατρα, συναυλίες, μουσεία. Η διαδικασία θα είναι απλή και η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ τους. Θα έχει προπληρωθεί από το κράτος και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της.

"Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή" είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση. "Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις. Ένα πολύπλευρο πρόγραμμα που ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Το αποδεικνύει το γεγονός ότι η ύφεση συγκρατήθηκε και ήδη έχουμε σταθερή ανάπτυξη. Έχει έρθει η ώρα όμως η πολιτεία να επιβραβεύσει και την προσπάθεια μιας κατηγορίας που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα αυτούς τους 16 μήνες και αναφέρομαι στους περίπου 940.000 νέους μας, ηλικίας 18 - 25 ετών", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Από σήμερα στους νέους μας ανοίγεται ακόμη ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν αυτόματα μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ. Αυτή θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία αλλά και την είσοδο σε χώρους πολιτισμού, συναυλίες, σινεμά, θέατρα, μουσεία. Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή, η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021. Αφορά όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής. Η κάρτα αυτή θα έχει προπληρωθεί από το κράτος και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω μια εφαρμογής στο κινητό ή μέσω μιας ειδικής βεβαίωσης για τους λίγους νέους που μπορεί να μην διαθέτουν έξυπνο τηλέφωνο" συνέχισε.

"Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα μπορούν κάνουν πιο άνετες διακοπές, είτε να χαλαρώσουν σε χώρους πολιτισμού και διασκέδασης. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα δώρο ευγνωμοσύνης ιδίως μπροστά στο καλοκαίρι που έρχεται, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι που από τη φύση τους συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Και όσο αυτοί θα θωρακίζονται, τόσο η μετάδοση του ιού θα περιορίζεται. Και το τελευταίο αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ειδικά τώρα που η σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας συγχρονίζεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Είναι μια μετάλλαξη που ξέρουμε ότι μεταδίδεται πιο γρήγορα, στοχεύει πρωτίστως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά μας απειλεί όλους με μια νέα περιπέτεια το φθινόπωρο, γιατί η γενική ανοσία περνά τελικά μέσα από την ανοσία του καθενός μας. Και μπορεί οι νεότεροι να πιστεύουν ότι οι ίδιοι είτε δεν θα νοσήσουν καθόλου είτε θα νοσήσουν πιο ανώδυνα, όμως θα παραμένουν σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού, βοηθώντας τον και να απλώνεται και να μεταλλάσσεται. Είναι αυτοί λοιπόν που έχουν τη δυνατότητα να του βάλουν φρένο, πατώντας γκάζι για να φτάσουμε το ποσοστό του θωρακισμένου πληθυσμού στο 70% ,γιατί όχι και υψηλότερα. Με την ίδια πρωτοβουλία που ανακοινώνουμε σήμερα, η κυβέρνηση διαθέτει πρόσθετους πόρους σε κλάδους που επίσης τους χρειάζεται. Στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στις μεταφορές. Είναι συνεπώς μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους γιατί ενώ στηρίζει την αγορά, ταυτόχρονα κατευθύνει και μέρος του δημόσιου πλούτου στη νέα γενιά της κοινωνίας", είπε ο Πρωθυπουργός.

"Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους"

"Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους όπου η χωρητικότητα γι' αυτούς θα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν γι' αυτό το θέμα τις αμέσως επόμενες μέρες. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο, να ταξιδέψουν, να κινηθούν, να διασκεδάσουν και να συνδράμουν με αυτόν τον τρόπο σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια που κάνουμε να αφήσουμε πίσω μας οριστικά και αμετάκλητα τη μεγάλη περιπέτεια του κορονοϊού. Άλλωστε και η κάρτα αντιπροσωπεύει το πιο βασικό της γνώρισμα, γι' αυτό και θα ονομάζεται freedom pass, δηλαδή κάρτα ελευθερίας", συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας την παρουσίαση για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως "αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά, έχουμε σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού με οποιοδήποτε εμβόλιο" και τόνισε: "Ζητώ από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία και να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατό. Να εκμεταλλευτούν αυτή την πρόσθετη δυνατότητα που τους δίνουμε μέσα από το freedom pass, έτσι ώστε όταν θα κάνουν τις διακοπές τους ή θα θελήσουν να πάρουν μια ανάσα ελευθερίας και ψυχαγωγίας, να γνωρίζουν ότι έστω και σε αυτό το επίπεδο των 150 ευρώ, το κράτος στέκεται δίπλα τους, τους υποστηρίζει και τους ευχαριστεί".

"Σας ευχαριστούμε πάνω από όλα γιατί ξέρουμε ότι εσείς ταλαιπωρηθήκατε πάρα πολύ στη διάρκεια αυτής της πανδημίας και όπως μου λένε πολλοί νέοι μας δεν είχατε και κάποιο άμεσο οικονομικό όφελος, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες του πληθυσμού μας" συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Ένα μικρό ευχαριστώ από την Ελληνική Πολιτεία με μόνη υποχρέωση από μεριά σας να κάνετε αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κάνατε έτσι κι αλλιώς, δηλαδή να πάτε να εμβολιαστείτε, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας αλλά και αυτούς που αγαπάτε" κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr